.
.

Undervisningen på Syddjurs Gymnasium

Med en studentereksamen er alle døre åbne. Gymnasiet er den brede almendannede og studieforberedende ungdomsuddannelse for dig, som er interesseret i viden og fordybelse. Uanset hvilken uddannelse du skal i gang med senere, er en studentereksamen et solidt fagligt udgangspunkt.

På disse sider har vi samlet en række oplysninger om undervisningen på Syddjurs Gymnasium og om vejen til en studentereksamen.

Uddannelsens opbygning

En studentereksamen kan sammensættes på mange forskellige måder alt efter dine ønsker, evner og interesser. Der er en række obligatoriske fag, men du har rig mulighed for at sætte dit eget præg på din uddannelsen gennem valg af studieretning og valgfag.

På Syddjurs Gymnasium har vi valgt en struktur, som giver dig størst mulig frihed til at sammensætte dit gymnasieforløb.

En studentereksamen består af et grundforløb og et studieretningsforløb.

Grundforløbet varer fra du starter og indtil ca. 1. november. Grundforløbet er ens for alle elever og består af en række obligatoriske fag, hvor du bliver introduceret til fag og metoder i gymnasiet. I grundforløbet skal du have Almen sprogforståelse (AP), naturvidenskabeligt grundforløb (NV), dansk, engelsk, matematik, samfundsfag, idræt, biologi, musik/billedkunst/mediefag og et fremmedsprog udover engelsk. Når du har gennemført grundforløbet er du klædt på til at vælge den studieretning, der passer til dig.

Studieretningsforløbet begynder ca. 1. november og varer 2½ år – dvs. til du bliver student. Til skoleåret 2023-24 udbyder vi 11 studieretninger, som du kan se i menuen til venstre. Du vælger selv, den studieretning, som passer bedst til dine faglige ønsker, og du skal først foretage dit valg i løbet af efteråret i 1.g. Forløbet består af studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfag.

Fagene i gymnasiet findes på A, B eller C-niveau, hvor A er det højeste niveau. Nogle fag findes på alle niveauer – f.eks. samfundsfag og fysik. Andre findes kun på ét niveau – f.eks. historie og dansk som er A-niveaufag. Niveauet bestemmes af, hvor meget tid, der er afsat til faget. Normalt er der afsat 3 år til A-niveaufag, 2 år til B-niveaufag og 1 år til C-niveaufag.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om studieretninger og fag!

Hvis du gerne vil vide, hvilke videregående uddannelser din studieretning giver adgang til, kan du bruge “Adgangskortet”. Adgangskortet er et værktøj, hvor du kan indtaste dine fag og se en liste over de uddannelser, du har adgang til med din studieretning. Under beskrivelsen af hver studieretning her på hjemmesiden har vi desuden linket direkte til et udfyldt adgangskort for den pågældende studieretning.