100-års fødselsdag

I dag ligger der to skoler på Kr. Herskindsvej 6 i Rønde – Rønde Gymnasium og Rønde Privatskole – men udgangspunktet er fælles. Indre Missions Artiums- og Pæliminærkursus i Rønde blev grundlagt af Kresten Herskind i 1917 og har ad mange omveje udviklet sig til de to nuværende skoler – en privat grundskole, der tilbyder 7.-10. klasse og et offentligt alment stx-gymnasium med en tilknyttet kostskoleafdeling. Todelingen af Rønde Gymnasium skete i 2010.

Vi har således historien – og bygningerne – til fælles, og derfor fejrer vi naturligvis 100 års jubilæum sammen. 100 års skoleliv er gået, og det skal fejres! Hele uge 35 2017 står i jubilæets tegn, og vi åbner dørene for byen med foredrag, faglige aktiviteter, forestillinger, musik, fester og meget mere.

En rund fødselsdag kan være en anledning til at se tilbage og gøre status og til at overveje, hvordan historien har formet de skoler. Vi vil imidlertid også rette blikket fremad. Hvor står skolerne i dag, og hvilke retninger og perspektiver tegner sig?

Siden her opdateres i løbet af sommeren med masser af materiale om jubilæet.

Vil du vide mere om arrangementerne, som foregår i jubilæumsugen? Så kan du se en samlet liste her.